Život
Anotace: Z intimní sbírky 2021
Malá holka prosí o slovo.
Cítí olovo.
Znamení Ábelovo.
Chodí, měří, klečí.
V tichu brečí.
Jen píše do papírů.
A slyší, že je to k ničemu.
Slzy a duše, jak po flámu.
Přestaň psát
zní slova jako kat.
Knihy se ztrácejí
a cítí hlad.
V citu je zraněná
a třese ďas.
Pak cítí středověk,
co pálí knih měch.
Jen koktá a nezná svět.
Svět není škatulka
a nechce jí rozumět.
Rozprášených milióny vět.
Prach odpovídá a ruku podá.
Hromádka se sype i skládá.
Déšť jí zasytí a stříká.
Potlačené slzy dojmou i varhaníka.
Duše žije a do deníku píše.
Život je zrada a klišé.
Má slovo a s tím kluše.
Je to vaše Jituše,
co píše a nekouše.
Přečteno 322x
Tipy 10
Poslední tipující: Dejvis, kikin87, Fialový metal, Psavec, Isla, Sonador, Iva Husárková
Komentáře (8)
Komentujících (4)