Kolektivizace a naše telátko

Kolektivizace a naše telátko

Anotace: Z intimní kroniky 2021 / Babička - Moje prababička, Marcelka - moje máma, Jára - mojí babičky bratr/

Bohoušek milý.
Hladí každou chvíli.
Telátko naše
zpívá a kluše.
Babičko, ten je prima.
Má nás rád a starat se
o něj není žádná dřina.
Bohoušek papá k radosti
a není žalosti.

Marcelka se ptá,
proč musí Bohoušek z domu.

Babička,
holčičko nerozumíš tomu.
Pohladíme ho a on se vrátí.
Přeci snad lidé nejsou darebáci.
Vzali nám pole
a Bohoušek přeci nikomu nic nedělá.
Je takový trumbera.
Čas krutý a neměnný.
Kreslí špatné noviny.

Bohoušek jde do JZD.
Nikomu se ho tam dát nechce.
Je kamarád. Pašák.
Není na vybranou.
Krach a řach.

Slzy roní Bohoušek.
Budou o mě vědět za sto let.
Byl jsem švarný mládenec.
A teď smutků lívanec.

Bohušek kráčí na jatka.
Chci domů.
Tady smrt a žádná zkratka.
V srdci infarkt a jinovatka.

A Marcelka stále dětem vypráví.
Dali jsme ho tam poslední.
Den byl ledový.
Řev pronikavý.
Autor mkinka, 10.11.2021
Přečteno 140x
Tipy 14
Poslední tipující: Dejvis, Emily Říhová, Psavec, Fialový metal, Amonasr, Sonador, Fráňa Šránek, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

... pak přide ňákej mlacák a řekne
bude sa zcelovať
je na to sugvenci

já ti dím scelovt´
sotvá´s parceloval
a budeš scelovať

zežerte si to sugvenci
a člověku dejte svaté pokoj

Jakub Deml

...viděl jsem rodit telátko u nás v polabské vsi
a v kbelíku se nosilo po ránu teplé mléko

takové obrázky byly tenkrát i ve slabikáři...



máma mele
Ema má mísu

papaláš krade tele

10.11.2021 06:42:28 | ttragelaf

líbí

Děkuji za připojení.

10.11.2021 10:20:24 | mkinka

líbí

STrašně smutné :-((

10.11.2021 02:55:48 | Iva Husárková

líbí

Děkuji za napsání.

10.11.2021 10:20:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel