Za oknem mlha ranní,
stíny prchají před východem,
temnota nad otrokem paní,
vyháním hlasy otevřeným průchodem.
Paprsky mrazík s sebou,
popraskaná z porcelánu tvář,
rány černé bolestí tepou,
nad lebkou rozťatou svatozář.
Hadi přes parapet přelézají,
zaplaveni mořem zlatým hoří,
pavouci do kouta zalézají,
zplodiny z komína kouří.