~~~~~~~
Štěstí je prý
„muška jenom zlatá“
co sem a tam si létala
až spadla do bláta.
Teď sama pláče
a šťastná není
co má dělat?
Pláčem nic nezmění.
19.11.2021 16:42:44 | Květka Š.
Štěstí je svébytná substance složená z určitých povah světa. Nelze ho měřit, plánovat, koupit, vyměnit, opravit.
Rodnou sestrou štěstí bývá skromnost.
Jinak, než pohádkou se těžko vyjadřuje.
Pocit štěstí nemusí být štěstí.
A...pocit neštěstí může být neštěstí.
Nikdo si nemůže dělat nároky na štěstí.
Může se ale o něj zasloužit.
Jelikož nemohou být všichni lidé šťastní,
je logické, že šťastný život
sám o sobě
není nic.
19.11.2021 09:14:00 | ttragelaf
Děkuji za napsání, zlatý kamaráde. Já si musela postěžovat v básni. A dostat to určitým způsobem ven.
19.11.2021 10:12:52 | mkinka