Růžový sadista

Růžový sadista

Anotace: Název nevyplývá z autorova masochismu, nýbrž z Cimrmanova slovíku 'Pleteme si.'

Sbírka: Podzimněžné verše

Růžový sadista

-----------------------------------------

Ustřihnul z růžového sadu květ.

Rudou růži, co zavoněla hned,

v železo proměnil sobecký jeho cit.

 

Růže z železa,

ač bez trnů je - bodá,

a duše z růže krvácí.

 

Když však její duše zvadne,

kdopak jí hnojivo podá,

když ne Sadista růžový?

 

Železná růže chladným kovem páchne,

však on tomu smradu navykl už snad.

A když se ho zeptáš,

kam srdce z kamene ho táhne,

odpoví:

 

Do Země věčné pohody,

kde růžový jeden kvete sad,

kde dva blázínci jsou chyceni

v jejich snách snad napořád.

 

Tam on, Růžový sadista,

o keř z růží pečuje

- i když je to oba zraňuje -

o keř z růží s vůní máty,

s vůní, která zabíjí.

 

Růžový sadista však z té

vůně růže hořkosladké

radost má, ach,

radost má.

 

Autor Fráňa Šránek, 22.11.2021
Přečteno 260x
Tipy 10
Poslední tipující: Iliean06, NPPPP, mkinka, Sonador, Iva Husárková, Roser, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Dobrá báseň, četla se dobře. Celkem jsem si pletl sadistu se srandistou, asi proto, že jsem veselá kopa jako S+S .)

22.11.2021 17:45:55 | Constantine

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel