Anotace: večerní
Malá strana (tichoty)
Hledat kouzla v setmělých uličkách
jako zrnka písku
když vyhaslý je v nitru svět,
jaké dojetí, co mohlo být a je nevidět.
Studeno dnes je,
zem křupe pod nohama,
studeno dnes je,
jak cizí je už dotek dlaní.
Světlo lamp jen ostýchavě žhne
v tichu petroleje.
Toliko klidu v samotě svojí,
když jiným mráz klidu bere
a přece jak svět je dvojí,
když jiní pro teď dýší sotva jen,
a ty po večerech polních cest,
širokého nebe,
doufáš v rána nových nadějí,
obzorů střídmých jako len.