Futuristický obraz
Anotace: Z intimní sbírky 2021.
Jak v jiném světě.
Bezhlavé ruletě.
Šach nebo mat na tapetě.
Mířím do místnosti.
Jata úzkostí.
Schody bez konce.
Klika od blázince.
Padám do prázdné místnosti,
abych našla obraz v tajnosti.
Železo vystupující ze zdi.
Hmatatelné a obrazotvorné.
Pohlcuje mě.
Kov chladný polyká mě.
Kdo ho vytvořil?
Já vím, že se mu podařil.
Je však jak z jiného světa.
Živá cizí hmota.
Dýchám ještě.
Nechápu umění,
co kovem mluví.
Úniku není.
Tvůrce není k dosažení.
Tichá místnost bez ozvěny.
Byla jsem tu a dotkla se hrany.
Mám chválit, ale úzkost se valí.
Trnou svaly.
Membrány buší a tuší.
Hvězdná brána.
Kruci!
Zpátky.
Ať nejsem v kleci.
Přečteno 171x
Tipy 15
Poslední tipující: Sonador, šerý, Iva Husárková, Jarunka, Amonasr, Psavec, Krahujec, Fil, Fialový metal
Komentáře (10)
Komentujících (6)