Mezi dvěma světy,
v srdci nezvěstný,
u hrobu žádné květy,
ve vybledlém světě bezcenný.
Jsi blízko, přesto vzdálená,
ke zlaté minci v modři ruku natahovat,
zalitá deštěm, přesto ohněm spálená,
cesta, při níž musím roky ukrajovat.
S láskou nenávidět,
bezcitně milovat,
rozplyne se co nevidět,
chuť z pomíjivosti se radovat.