Ostrava
na hodinách staré radnice
pozdně noční hodina
ulicí V I Lenina
projela černá volha
tatam je má touha
strávit noc u servírky z baru Elektra
z Frýdlantských mostů mě už delší dobu
pozoruje muž v koženém plášti
ke všemu mrzne až praští
kur.a!
Plasticky vymalovaná atmosféra i pocit - zní to naprosto přesvědčivě i živě a tak nezaměnitelně ostravsky :-)
03.02.2022 10:57:53 | Amonasr
jé, Ostrava mého dětství... a že byla ponurá a depresivní... jen jsem byla naštěstí ještě moc malá na to, aby mě pronásledovali muži v kožených kabátech:)
01.02.2022 23:15:50 | Sonador
Ostrava? +Kladno a Příbram= má adolescentní představa smilstva a hříchů pekelných, mordýřů, paličů, kurtizánek a partyzánek. Skončil jsem na Příbramsku, malebný to kraj, asi kvůli milionové tchyni. To už i dnes pejorativní slovo "tchyně" se pro ni nehodilo.
A teď koukám na vizualizaci "Ostrava Tower", už neví kam s penězi? Do nízkopodlažní zástavby jak čumák v zelí. Vlastně do těch prosklených modulů by se kurtizány i hodily. Však je to také už kancelářské řemeslo, nebo ne?
02.02.2022 11:38:42 | Lesan-2
Jo sexík se dá vychutnávat asi už zejména v kancelářích
Pak mají děti tři tatínky a šest dědečků
Patchwork rodiny
02.02.2022 19:22:52 | kudlankaW
No...možná to i čert chtěl, právě sefím na parkovišti na Junácké v Ostravě a čekám na ratolesti. Tahle ta, pro mě už větší města, lépe snáším s večerem,kdy není až tolik vidět. ;)
Hezký večer Márty.
P.S. mám na sobě krémové poncho, já to nebudu.:)
01.02.2022 20:05:57 | Dreamy