Balím posledné
a s pribúdajúcim popolom
na špičke nám ubúda čas
je treba si ho užiť
ešte kým jasne horí
a sme svoji,
potom sa na oblohe
zatiahne kúdol dymu
posledný výdych
z tak chutnej cigarety
oblížem si pery
sú horké ako spomienky,
ktoré nosím v srdci
najhorúcejšie leto
ešte jeden pohľad nesmelý,
si krásne navoňaný,
ale už nie pre mňa
je to preč
ako chuť cigarety,
ale tej úplne prvej
niekde na našom námestí
bez hostí a v tichosti
zmizlo to ako závej
zimy už niet
vyrastajú snežienky
a ja fajčím sama.