Ne není
ani nepatrný náznak
snad schyluje se k rozednění
což napovídá pohled na chronometr
slunce poslední dny
není vidět
na obloze
nadto mi pohaslo i v duši
tážu se
čípak vina
mám v sobě ataky
zmítá mnou
představa vilná
Kéž by byla jen jedna
palčivá
však jsou jich stovky
A každá z nich je vlivná
touha po koitu
ještě než úplně zošklivím
budu nepřitažlivý
ba zcela odpudivý
stařec
ach ano
úzkost
nakládá mé mysli
další a další vinu
mnohé křivdy světa
pak také klasikovy verše
temno hrobů
k neútešnosti dne
který by se měl světit dle desatera
nebe skýtá mdlé zbarvení v cínu
Snad myšlenky se vyjasnily,
když cín zas azur vystřídal,
tvou myslí ať projdou víly,
splíny sluneční loučí spal...
Krásnou neděli, Márty
13.03.2022 13:38:48 | Emily Říhová
Domnívám se , že báseň vypráví příběh o člověku, který je sám a touží s ženou býti a navíc se mnohdy hodně opíjí. Také se domnívám, že je totální introvert a nemá možnost ji někde potkat. Vyzdvyhuje tu touhu o společnosti a také o jistém spojení, které je v nedohednu a ženy nemají zájem...pokud si ji nekoupí, což o tomto kroku mnohdy přemýšlí. No prostě každý sám strůjcem svého osudu a pokud budou v ulitě, nikdy svého nedocílí.
06.03.2022 17:54:49 | Krahujec
V mnohém souhlas
Introvert touží po spojení s vyvinutou ženou
A to jak intelektuálně tak na hrudi
07.03.2022 19:19:50 | kudlankaW