21.srpen 1968
Anotace: Malování smutku 2022
Máma vypráví.
Nářek pronikavý.
Jituško, víš.
Byl to kříž.
V noci dunění.
V Praze temná každá skrýš.
To si ani nepředstavíš.
Ráno v ulicích tanky.
Šla jsem pro chleba.
Samopal jsem viděla.
Mířil doleva.
Jeli k rozhlasu,
já slzu utřela.
Bála se a nedýchala.
Pak výstřely.
Nějaké povely.
Já doma strachy klečela.
My byly doma samy.
Dvě skleslé ženy.
Tvá babička a já.
Doba zlá.
Víš, teď mám strach.
Rusko tvrdý brach.
Klepu se zase.
Železná opona
opět děje se.
S Ukrajinou nikdo
nesmiluje se.
Nespím.
Vidím ten křik,
co byl tenkrát v nás.
Pořád strach.
Režie smrti přízrak.
Duše krach.
Divná hra dává tah.
Bojím se i ptát.
Přečteno 188x
Tipy 6
Poslední tipující: Amonasr, WWW, Fialový metal, Psavec, Kan
Komentáře (2)
Komentujících (2)