Jen život mne opustí
Já nemám slz,
já pláči skrz
mlčení a papír.
Za větami a slovy
ukryty jsou zloby
pro něž jsem se trápil.
Nevypudím kouřem
smutek, jenž vzbouřen
v srdci mém.
Jen život mne opustí
a zanechá té hlouposti
v místě nemilém.
Vždyť žití veskrze
jest jenom askeze
krutá a nesmyslná.
Vůle stále žíznivá
mé bytí trýznívá –
končí tato vlna.
Komentáře (0)