Pachuť tulipánu
Pachuť tulipánu
Nasládlá pachuť krve
proniká do tmavé noci
zápasí se sebezáchovnou mocí
kdo z nich díl vítězství urve?
Pramínek jako spása ovládá zem
v očích strach, rty chvějící se vzrušením
duše uchvácená ostrým uměním
kosti křup křup křupají mrazem
Černý tulipán v duši je silnější než strach
zahalí myšlenky svou černou osobitostí
chceš cítit bolest místo zlosti
čekáš až se k tobě dostane krve pach
Strach už není v očích i lesk se ztratil
život v černé jámě upadl v zapomnění
duše bloudí v jiném rozměru – tělo tu není
nejsou smysly, city, jen ten tulipán se vrátil
Komentáře (1)
Komentujících (1)