Povídání
Anotace: Malování slovy 2022
Šla jsem po ulici
a viděla věci,
které nechtěla jsem vidět.
Ale byly a docházely.
Jako stín stromu
já pučela z rozpadlého krovu.
Slzy máčela,
jak málo pomoci mohu.
Cit dát tam,
kde roste baklažán.
To nemožné jest.
Ani sonátu
dát bez plodných hvězd.
Prožitek okamžiku
zpívá v rádiu podivných hluků.
Kde je přirozenost
a duše skvost?
Umírá lidství.
Nebo jde o přenos?
Data, synchronizace, elektrifikace.
Jsme nástroje i cizí ruce.
Ach, Bože.
Dej lidství bez nože.
Vůle stonožky
i bolest bez záložky.
Rdousí se dech.
Ekvivalent žití
umírá bez povšimnutí.
Rychlost, běhu tah.
Láska ať dá zastavit
a nechá smutek vzdalovat.
Prach lomcuje ulicí.
Neohlédnu se za zlatou udicí.
Je jen bárkou truchlící.
Praporem bez nekonečna.
V míru cesta věčná.
Bože, stůj při nás.
Zem je pořád krásná.
Přečteno 179x
Tipy 19
Poslední tipující: Dejvis, Amonasr, Friday, Psavec, Frr, Akrij8, Vivien, Fractura cordis aperta, zdenka, Amiradi, ...
Komentáře (12)
Komentujících (6)