Až zlo báseň křikem zničí
v krajině kde všichni mlčí
pravda v lež se pootočí
aby vládla doba vlčí
Nepřežije svatost krásy
u které se svíce zháší
tam kde dýka kdesi čísi
neodmítne daň rubáši
Výstřely zabita láska
krutou smečkou bez viníka
ve sklepě trýzněna kráska
utrpení tělo smýká
Zamířili zbraně k řece
ve které se voják topí –
on už nikam neuteče
nenalezne Boží stopy
Neklidná jsou rána ptáků
nelétají poblíž vraků
zkrvavených saniťáků –
vracejí se do oblaků
Bolest v slzách obsažená. Objímám Tě.
29.04.2022 12:15:57 | mkinka
Děkuji. Válka je strašná. Toto je vyjádřením mého radikálního pacifismu. Mým vzorem je Bertha Sophia Felicita von Suttnerová, rozená hraběnka Kinská.
29.04.2022 12:55:40 | ARNOKULT
Já chtěla vyjádřit, že Tě mám ráda a opatruj se. Myslím na to, ať se ti daří.
Je to těžké, když svět se boří. Ale přátelství pomáhá. Na věky věků. Amen.
29.04.2022 14:07:20 | mkinka