Černá díra, mlhovina,
to je ale voloviny,
lepší je se dívat hned,
na opravdový lidský svět.
Jak střídají se den a noc,
člověk ztrácí nad tím svojí moc,
nad lidským denním mihotáním
zrození života i jeho zkomíráním.
Vše provází nás každý den,
spěch a o lásce jen pouhý sen,
kola osudu točí se stále,
co člověku zbývá dále.
Než pouhé těžké porovnání,
co k životu nás dál pohání.......