Anotace: Bytost, ve které se věčně bijí dva proudy - ctnostný a neřestný: člověk.
Ecce homo
~
Kořist uštvala lovce,
teď sklízí shnilé ovoce.
Liška je tupá ovce,
přeháňky na sto procent.
Mrholí a krize vrcholí,
vojáček zdříml si v poli,
Káča zas točí se pod koly,
vědomí neřesti bolí.
Střechy jsou kusy zrcadla,
odráží křídla andělů upadlá.
Patřila někdy nám? ...
Stínová nadvláda,
jistě, ač pozvolna,
svobodu napadá.