Vtíravé myšlenky mysl mou obepnou
Bodavé vzpomínky pomalu vláčí tmou
Listuju stránkami, útržky bolí
Hrabu se archivem svých trapných rolí
Záblesky na všechny minulé zrady
Má mysl minulost, ne Teď a tady
Má mysl horníkem v dolu historie
Dusí se, špína, prach přece ho nezabije
Na chvíli vystoupá, zahlédne ranní svit
Aby ho temnota mohla zas obklopit
Jen odejdou, hned jsou zpět, jak pouťový kolotoč
Vymýšlí důvody, tak moc chci vědět proč
Hledám ten světlý bod kam mysl upnout,
Zoufalství, beznaděj, nemůžu usnout.