Dějiny a Staroměstské náměstí
Anotace: Malování tahů 2022
Kolikrát dívala jsem se na Orloj.
Chodila kol i kol a cítila historii.
Zavřela oči a viděla i smrt.
Duše tříštila se a chtěla dělat škrt.
Dějiny jsou plné krve.
Kat Mydlář bere sekyru.
Bolest lidstvo drtí
a mocní mají plné hrsti.
Ty věty spravedlnosti
v šarmu urputnosti.
Další a další krev.
Staroměstské náměstí
je smutné ještě dnes.
Brečím, i když dávno
čas všechno smetl
a památník tíhu nesl.
I známý lékař umírá.
Dcera ho pak pochová.
Národ v pasti i lítosti.
Historie promlouvá.
Bitva na Bílé Hoře proniká.
Přečteno 129x
Tipy 14
Poslední tipující: CULIKATÁ, jenommarie, Amonasr, šerý, Stanislav32, Fialový metal, Psavec, Vivien, Frr, ...
Komentáře (0)