Požár
Anotace: malování tahů 2022
Máma mi vyprávěla,
že prababička zažila požár.
Ty její oči jako detonace vesmíru.
Jako kdyby přenesla mrtvolnou tíhu.
Tenkrát se zachraňovali děti,
prababička měla 9 sourozenců.
Všichni byli venku.
Jen kočka se ztratila
a nemluvili raději o ní,
aby nebyl smutek ve stavení.
Ona jí hledala a tiše mlčela.
Za ní se modlila.
Kočičí nebe je krásné.
I tříbarevné a chtěné.
Na mě zůstalo,
abych o něm napsala.
Z podvědomí věků nastínila.
Hospodářství spoustu práce zná.
Obilí hladit není práce podřadná.
V potu i slunci obracet seno.
Přežití v císařství budiž pozlaceno.
Přečteno 168x
Tipy 11
Poslední tipující: jort1, CULIKATÁ, Protos1182, Nazgulll, Fialový metal, Frr, Psavec
Komentáře (0)