Můžu se snažit, však spánek mě mine
tak další sklenku ke rtům pozdviznu
s nadějí, že smutek ve srdci zhyne,
věděla jsem, že už se mu nevyhnu...
Těžké jsou noci, když myšlení plyne,
pokaždé se při něm přistihnu
Světlo mi můj úděl nepromine
do úsvitu se jej zbavit nestihnu...