Nerovnice
Černá, bílá kape z dlaní,
nemá duše, nemá stání.
Myšlenky čili mé činy,
nerovnítko mezi nimi.
Myslet si, říkat a konat -
novodobý šampionát.
Najdeme-li vítěze
pouze v jejich syntéze...?
Stupínky, kde stát by měli,
prázdnotou namísto zejí;
stáří moudří Athéňané,
jdu ve vašich stopách? Ba ne...