PREČO ???
Hrôzostrašný večer v stredu
množstvu ľudí nedal spať,
ukazujúc v dušiach biedu,
muselo sa toto stať ?
Myseľ nechce uveriť,
pravda to byť nemôže,
pravdu skúša preveriť,
je to fakt, nič nezmôže.
Štvrtok ráno prázdno v duši,
oči žiaľom zaliate,
v tichu plaču bytosť tuší,
srdce bôľom prekliate.
MATÚŠ, JURAJ v litroch krvi
dosnívali svoju púť,
zdesenie, či nie sú prví,
môj ty Bože, s nimi buď.
Lomcujú mnou smútok, zlosť,
beznádejné zdesenie,
čierno-biela budúcnosť,
bezfarebné videnie.
Vyvstávajú otázky
o masakru príčine,
nenávistné obrázky
tkali sen o zločine.
Čo za množstvo nenávisti
podmaňuje spoločnosť,
zaslepení teroristi
šíria strach a bezmocnosť.
Nedá sa ísť takto vpred,
cestou krvi, vraždenia,
ľudskú lásku hatí vred
krvavého brieždenia.
Zamýšľať sa ako ďalej,
vo svete kde buble žlč,
túžba zmeniť peklo, galej,
sila lásky - v ľuďoch blč !!!
Čože sme to my za ľudia,
posadnutý samým zlom,
keď sa teraz nezobudia,
preberie nás ďalší hrom.
Hororu už azda stačí,
spoločne sa objímme,
nech sa v dušiach nádej zračí,
postavme sa statočne.
Takýto akt nikdy viac,
mementom nám ostáva,
no MATÚŠ, JURAJ ticho spiac,
im už nádej nevstáva.
Zlatý, máš cit a dobré srdce.vazim si tvých řádků.kez by se dal vrátit čas,ale to by si přál určitě každý z nás.objimam a drž se.
02.11.2022 17:11:41 | mkinka