Anotace: Cit bývalého přítele ke mně.
Sbírka: Nemohu žít, odešel mi život. Nemohu žít, odešla mi duše.
2019-2020
Ptáček v kleci zazpívati chtěl
cítit sladký dotek vánku na peří
splývat s posly stínů a deštných dnů,
usedávat v přístřeší zeleném,
kde by mohl na chvíli složit hlavu.
Drátem obtočený zobáček, křídla i tělíčko
Srdéčko tlukoucí jako na poplach
přes jedno pírko opírá se o tvou dlaň.
Držel jsi jej v objetí tak těsném,
strachem ochromen,
že vzlétne vzhůru,
rozepěje křídélka vdál
a již nikdy se nenavrátí,
až jsi jej samou láskou zardousil.