Vylouplo se z čista jasna
drobné něžné překvapení
z vajíčka v lahodné čokoládě
z kouzelného obalu
Zabloudila malá milá
do listopadové spleti vláken
hustých sítí oparu
Rozevírá hebkou drobnou
čistou dlaň anděla
kdyby ta chuděrka nezkažená
kdyby tak pravdu věděla
Lidé jsou k sobě zlí a závistiví
nepřející a nepřátelští
kdyby tak panenka pravdu
jen po okraji tušila
Jak Krutost žezlo vládkyně
na Zemi do svých spárů
násilím nevybíravě lapila
https://www.youtube.com/watch?v=1k8craCGpgs
Nejen panenka, ale i panáček lehce zbloudí. Žezlem krutost vládne a lhostejnost... jen rukou mávne. Až čistý anděl poučí se a přijme lidská příkoří. Renesance světa přijde a vymřou všichni netvoři.
Pěknou báseňku to máš Kubíno* Rád jsem si přišel.
17.11.2022 01:59:56 | šerý