Anotace: Báseň o tom, že většině lidí je lhostejné, jakým trápením procházíte.
Sbírka: Nemohu žít, odešel mi život. Nemohu žít, odešla mi duše.
2018
v močálech temných vzpomínek
a chladném odrazu zrcadla
promlouvají ke mně jejich užaslé tváře,
usmívají se, lákají, natahují se
po rudé barvě květů
neznalí mého úsilí udržet je v bujnosti
a hnisavých kořenů minulosti,
z nichž vyrůstala jsem do podoby,
jakou jsem vskutku nezamýšlela
a která mě hyzdila více, než činila skvostem,
trhali si květy pro sebe
bez váhání,
bez optání
pouze jedním sladkým slovem
pohladili okvětní lístek
tak křehký,
tak jemný,
tak naivní …
a dál si brali, co bylo k mání.
úsudek a zdrženlivost nezastihli jejich činy
- důkazem je všechna ta krev -,
když oči přivřené rozkoší
zanedbaly své poslání
a nenasytné prsty zařízly se do trnů,
když dotyky zašly příliš daleko
vyčítali mi ostražitost,
nenáviděli mé brnění,
mé ochránce,
mé trny
a tak odhodili mě do křovin,
bláta
a nečestnosti
jejich prsty možná poznamenala řezná rána
však to já krvácela
a potřísněna byla vlastní krví
oni si ničeho nevšímali
a ignorovali skutečnost
že růže přeci nemůže pučet v zimě
a své květy rozvíjet v temné noci ...
v chladu umírá
v noci usíná
a v chladných zimních nocích
- jako jsou ty moje -
- krutých a mučivých -
kvést a pučet byl zázrak boží
kéž by věděli,
jakou bolest to působilo
kéž by věděli...
Něco na tom bude .)
12.12.2022 18:23:26 | Constantine