jenom málokdo by v něm hledal bohéma
co přitaká životu má se k světu
Za to dnes - ti znalí zří příznaky Golema
co ochotně civí láhvím na vinětu
Je tím kdo téměř nikdy nesnídá pohanku
což je dost zřejmé z prorostlé postavy
k obědu miluje smaženou strouhanku
minutky tvoří základ jeho potravy
Škvarky vedle láhve kvašáků
Stůl s odkvetlou květinou
Od bílé pěny vidím.
Rajská zahrada má více významů
Které lze spatřit
Bez uzardění
Bez ostychu
Bez špetky soli
V očích
A s pocitem zasnění
Co se mění v pohádku
Když nikdo nepřichází
Na místo hodování
Hodné králů.
13.01.2023 10:18:20 | Fialový metal