Anotace: Báseň z prvního roku mé tvorby a jedna z básnické sbírky Trocha Smutné Poezie, která mapuje to nejzajímavější z mé prvotiny. (2014)
Sbírka: Trocha Smutné Poezie
Dilema z poznání
Z oblohy noční
temnota dýchá
Z velkého prostoru
jímá mne strach
Hluboká chladná
krásná a tichá
Zkoumám jí tvář
však selhává zrak
Tajemství veliká
kosmických rozměrů
Nezjistíš víc
než chce sama dát
Jak jen jsi nicotný
človíčku hloupý
Nechceš-li poznání
přestaň se ptát