Anotace: ...jaro, na které jsem nečekal
Přišlo jaro
a místo mrazu odneslo všechen žár, co mi srdce tavil, aby jej vykoval do soukolí
tak kaleného, že vydrží lásku dávat až do skonání věků
Lásku pro dvě nejjemnější líce,
ruce hebké divé lvice,
nohám, co všechny střevíce
mohou závidět, neb neokouzlí více,
když kráse matky přírody
netřeba krásy díla ševce
Lásku k zvonu znějíc jen mým směrem, jež neutopí žádná zem ni voda
Lék na ticho jež nikomu a nikdy neprodá
za míň, než zrnko zlata ni víc než kápi kata
když s obojím, dávno tomu, byla počata
Lásku k pramenům vodních kruhů, jež řítí se do páru černých děr,
já mladý, plný sil, rvu kormidlem však loď si drží stejný směr,
kde z asteroidů čnící skály
rozdrtí vše na cáry
a já vím, že stejně umřu starý
v srdci osamělý