Jak Kolumbus pod bezbřehým mořem,
pozoruji jeho jména ptáky
a sluneční tu vládne svit.
Popíjím jedy, jež mne
kdysi složily,
chvilku vydechnout
v martýriu dne
a snít pro ta léta,
jež jsme nežili.
Jedno přijde mi,
zda krev stydne,
mlčím, jinak řval bych,
listy větrem šumí
a čas si potutelně plyne.