Krutý byl ten poslední říjnový den
Tak moc přál bych si, aby byl to jen sen
Na židli stál jsem, pásek kolem krku
V hlavě jen prázdno, nikdo nebyl po mém boku.
Jeden krok do prázdna, pryč bylo vědomí
V tu chvíli nenapadlo mě myslet na své svědomí
Pásek však nevydržel, po chvíli byl na půl
Chvíli jsem letěl, pak na zem dopadnul
Po chvíli vstal jsem, do batohu hodil pár věcí
Musím jít pryč, nemohu tu zůstat přeci.
Stezka směr Plzeň, to byl vždy můj sen
Vyrazím hned, mám na to celý den
Polními cestami, lesy, z kopce i do kopce
Nebralo mé plahočení ani zdaleka konce
Síly mi došly, několikrát jsem na zemi ležel
I když v mé mysli bych raději běžel
Nakonec k zemi u silnice jsem padl
Opřel se o strom a totálně zvadl
Nevím, jak dlouho jsem ve tmě tam ležel
Dokud mě náhodný řidič se štěstím našel
Záchranku zavolal a zůstal tam se mnou
Ne nadarmo říká se, že lépe táhne se to ve dvou
Do tmy se po chvíli majáky rozblikaly
Záchranáři mojí teploty trochu se polekali
Po chvilce v sanitce na lehátku ležím
Můj pochod je u konce, už nikam neběžím
Než jsem se nadál, tak na příjmu sedím
Marně však do černé budoucnosti hledím
Končí ten poslední říjnový den
Bohužel nebyl to vše jen zlý sen
Sám jsem teď na pokoji na akutním oddělení
Celý můj život tak rázem se mění.