Dlouhými kroky kradem si život,
Dávno už není nám z toho tklivo,
Za každou neřest platíme časem,
nikdo z nás neskončí za to však v base.
Všichni snad víme, jak žít se má správně,
však všednost je to, co trápí nás hlavně.
Jsme tedy vrahy svých vlastních životů,
za zábavu platit nemálo z těch roků,
co zbývají než doběhem se smutkem do cíle.
jaké chceš kytky na hrob, bílé?
Snažit se ve všednosti najít směr,
to mohl by být cíl,
odvážit se k tomu bych měl,
abych za smysl už životem neplatil.
Tahle zvrácená rovnice ničí mi duši.
Tahle zvrácená doba, nikdo netuší?
Tisíce nešťastných trpících mladých,
tápají v prázdnotě, kdo to tak zkazil?
Chceme pořád a stále více a víc,
v našich hlavách ale nezbývá nic.
Nic a všechno.
Prožitky nocí chvíli dají ti smysl,
prožitky z obrazovek utiší mysl.
Však když jsou externí, kradou nám nás,
tak s práškama dneska usneme snáz.
Bez vnějších vjemů neschopni být šťastní,
plamínky představivosti z dětství už zhasly.
Smeteny proudem dopaminu tak lehce,
že vytvářet věci vlastní už nikdo nechce.
Ukolébání požitkářstvím bloudíme světem,
pak to samé provedem svým vlastním dětem.
Zaplavit další generace pohodlností a daty.
Kdo po nás bude ten svět čistit? Ty?