Mou Lásku tiše odmítáš,
vůbec ji do svého srdce nepouštíš
Tvá Láska do neznáma mizí,
marně čekám až se znovu objeví
Tvá Láska je mi na sto mil vzdálena,
je přede mnou bezpečně skryta
Tvá Láska mi moc chybí,
opět mi schází
Tvá Láska je mi zahalena,
asi si přeje býti zakryta
Tvá Láska začíná být pro mě cizí,
já však chci, aby byla ryzí
Tvá Láska pomalu odplouvá,
pak najednou připlouvá
Tvá Láska mě opouští,
různé myšlenky se mi hlavou honí,
stále dokola zas a zas se mi vrací
Mé srdce Tvou Lásku žádá,
marně ji zpět volá
Pro záchranu její nic neděláš,
proč ji jen k záhubě vedeš
Už si mě ani nevšímáš,
málo času mi věnuješ,
jen se ptám,
co s tím dělat mám?
Tvá Láska je pro mě důležitá,
proto se má Láska nevzdá,
raději se bude o Tebe prát
Tvá Láska mě zkouší,
zda to ta má všechno vydrží,
zda to také ustojí
a ke mně se vrátí
Tvá Láska nechce být zničena,
chce být znovu probuzena
Tvá Láska je hluboká propast,
ze které není úniku
Raději dáváš jiným přednost
a s nimi se rád i bavíš
Často mě samotnou necháváš,
slova Lásky ode mně slyšet nechceš
Tvá Láska jako plamen svíce zhasíná,
někdo ji k tomu nabádá
Tvá Láska jako květina uvadá,
já si přeji, aby nadále jen kvetla
Po Tvé Lásce se mi moc stýská,
proto jsem tak smutná,
chci být veselá
a ve svém srdci Radost mít
Tvá Láska je jako ledová kra
a ve Tvém srdci se chlad nachází,
žádná Vřelost tam není
Copak už jsem se Ti omrzela
a potěšení, které Ti nabízím,
v jiné náruči hledáš
Moc Tě, prosím, pro záchranu naší Lásky
něco učiň a ke dnu ji nepouštěj!