Šest dětí jsi vychovala,
své sny si tím splnila
Svým dětem jsi vychování i vzdělání poskytla,
bídu s nouzí jsi tloukla
Pro svého muže jsi nebem byla,
všude, kde byl za ním spěchala
Manžel Tě brzy opustil,
s šesti dětmi Tě tu zanechal
Úsměv jsi vždy rozdávala,
byla jsi moudrá a laskavá
Byla jsi plná života,
na to se nedá zapomenout
Od útlého dětství do dospělosti
byla jsi pro mne mámou
Zahrnovala jsi mě samou láskou,
oplácela jsem Ti ji stejnou měrou
Zdraví Ti nejvíce scházelo,
dost často jsi stonala,
přesto jsi se vysokého věku dožila
Ráda jsem Tě opatrovala,
s péčí jsem se o Tebe starala
Pro mne byla radost s Tebou
veškerý čas trávit
Byla jsem Tvou důvěrnicí,
ty jsi mi svěřila své trápení
Vzpomínky na Tebe si ve svém srdci uchovám
po celý život,
protože ty mi nikdo nevezme