Vzpomínka na babičku mě dojímá,
je to jako vzácný poklad, který mi zůstává
Byla to žena plná moudrosti a lásky,
svým příkladem mě vždy inspirovala a povzbuzovala
V její náruči jsem se bezpečně cítila,
její úsměv a objetí mi vždy sílu a radost dodávaly
Byla to kuchařka s nejlepšími recepty,
její pokrmy byly plné chuti a lásky
Povídání sní bylo jako cesta do minulosti,
její příběhy jsem poslouchala a moudrost, kterou mi předávala
Babička mě učila hodnotám a ctnostem,
byla vzorem trpělivosti, laskavosti a síly
Vzpomínka na babičku mě každý den provází,
je to jako teplý dotek, který mi jistotu a oporu dodává
I když už není mezi námi fyzicky přítomná,
její duch a láska ve mně zůstává
Vzpomínka na babičku je darem,
kterého si cením
V srdci je budu mít navždy,
pro vždy jí za vše, co mi dala, děkuji