Anotace: Stáří není vždy radostné
O hůlku opřený
opodál stál děd
obličej bolestí zkřivený
zanevřel na celý svět.
Stojí tu sám a opuštěný
ve vráskách má knihy zapsané
stojí tu shrbený a unavený
stojí tu od rána za bílého dne.
Jeho moudrost je zapsána
a vše, co život mu dal i vzal
vyprávět by mohl do rána
kdyby jen někdo poslouchal.
Vyprávět pro úsměv dětí
nebo jenom tak pro radost
proč láska je velké štěstí
a přátelství pevný most.
Stojí tu vetchý a poražený
možná už celou řadu let
je to tak dávno, co byl mladý
a u nohou mu ležel svět.
Stojí tu sám a opuštěný
pohnutím se chvěje ret
slza kane po jeho tváři
tiše pláče smutný kmet.
Pěkně napsané. Jak se říká: "To, co jste teď vy, byli jsme i my; to, co jsme teď my, budete i vy".
01.09.2023 12:01:59 | Lighter