Na kraji cesty v prachu
Navěky čekám
Zakořeněná dlouho v zemi
Očima
Svou lásku hledám
Z mého dívčího nachu
Nezbylo vůbec nic
Jak přetěžko a bolno je mi
Nelze snad ani ŕíct
Do šedi z holubího peří
Z oblohy modrá se vmíchá
Jsem čekankou
Která snad v jeho návrat věří
A steskem sotva již dýchá