Slzy jako ty perly jemné,
co z očí lidí vytryskávají
Všemocnými pocity zahalené,
touhy a bolesti vyjadřující
Slzy jako nekonečné řeky emocí,
v náruči smutku se rodí
Velkou úlevu přinášejí,
když se srdce v temnotě ztrácí
Slzy po tvářích stékají,
o radosti a bolesti vypovídají
Mosty mezi lidmi vytvářejí,
když slova nestačí, jsou tu slzy
Slzy čisté a nevinné,
duši a její nitro zrcadlí
V nich se síla života skrývá,
slzy jsou důkazem, že jsme živí
Slzy jako lístky ze stromu života padají,
ale znovu pak ožívají
Vítr je unáší, ale nikdy se neztratí,
svou sílu a jejich význam nezahalí
Slzy to jsou kapky, které svět mění,
jako déšť na suchou zem padají
Růst a měnit se nám pomáhají,
jsou darem, který nám byl dán
Tak neplačme nad slzami, které tečou,
neboť jsou symbolem lidskosti
Jsou to slzy, které nás spojují,
ať jsou radostné nebo plné bolesti