Je to jako
Smrtelná dávka dopaminu
přímo
do žil.
Jako nekonečno nocí, po které nešlo spát
– ach, po které nešlo se spát!
Tři čínské mince,
zlatem postříbřené,
znají tvou
budoucnost.
Starý slepý foťák, topící se města, přilepená vzpomínka a troll
pověšený, vysušený, za nožičky!
Létá tudy naivní válka,
Mezi skalisky a sochami a po mořích inkoustu,
Divocí koně a malá mořská víla
chodí
po nohou.
Francouzská revoluce stála 455 korun,
nebo tak nějak...
Zpívají rozdíly věků –
Je na Marsu život?
ptá se mě mrtvý hlas kdesi
odnikud.
Tohle je bizarní, bizarní svět,
maličký – jako kapka rosy nebo nic –
A jeden starý psací stroj
(značky consul a plně funkční),
Který právě letí na Měsíc.
Upozornění snad po sté:
Čas se opravit! Čas se opravit!
(Hlavně nezapomeň, že jsi poruchový stroj!)
(Jsi porouchaný stroj!)
Ale vždyť já to vím.
I ta písnička mi to řekla
ve zprávě od NASA (která vlastně ani nebyla pro mě).
Víš, jen první
doletím na ten Měsíc.