Vždy, keď idem k vám
Zakladám fotky do albuma,
skôr ako pôjdem spať
zabudol žiaľ príchod zapísať
a teraz tu somnou dumá.
Zem zaplavili chryzantémy,
kvitnú niekomu pre potešenie
iný si pripomenie
prach v zemi.
Anjel si voľne krúži
tŕne za ruže zamieňa
mŕtvy hľadí spopod kameňa
nech sa básnik súži.
Vždy sa niečo krásne zrúti,
vždy, keď idem k tebe
plačem, ako na pohrebe
ľúto mi je každej smrti.
Vždy niečo pochovám
citov sĺz rozlievam toky,
keď srdce prebodol démon modrooký
vždy, keď idem takto k vám.
Pěkné abba verše!:)
03.11.2023 00:28:38 | Žluťák