Sopka
Jsem sopka rudá.
Chrlím popel,
padá vůkol láva.
Cítím zemětřesení
a padající větve,
kam duše šlápne.
Vlastně zatracení.
Jsem vichřice
a zlomená žena,
co v ústech drží slova.
Jsem řeka,
která od pramene
chce plout dál,
ale není žádný ideál.
Jak rozbité zrcadlo
a rozsypaná sůl
končí den,
co hlavu roztříštil ve vejpůl.
Pohybuji svaly
silou vůle.
Slabiky, rýmy
odcházejí a
vše je dlouhé jako míle.
Já?
Umíněná?
Ne.
Jen složená
bez karet života.
Zas báseň
a dýchá z ní próza.
Dávám ruku
a je studená,
vysílená i bolavá.
Srdce horké
a plíce doutnají.
Svět jako klec
a rána bez nadějí.
Podzim 2016
Přečteno 106x
Tipy 33
Poslední tipující: Misha, Ďábel sám, Fialový metal, jort1, Niška, Jarunka, Stanislav32, martinaV, CULIKATÁ, BArBArKO, ...
Komentáře (4)
Komentujících (3)