Anotace: Mezí naší lásku osud dal mříže...
Krvácí a pláče srdce moje,
Za tebou půjdu přes moře i hory.
Proč osud si snami tak krutě hraje?
Proč mi tě nechal uvěznit na Bory?!
Trpí a krčí srdce moje,
Proč je mezi námi ta hnusná mříž?
Mé srdce tak moc chce to tvoje,
Já chci ti být co nejblíž.
Naříká a vzlyká srdce moje,
Mému štěstí brání ostnatý drát,
Už chci být navždy jenom tvoje,
Chci tě mít u sebe a ne si jen o tobě zdát.