Čas buší.
Puls měří osud,
tluče jako unavený pták.
Žíla v temné zemi.
Dětství odpovědělo šedými vlasy.
V mých tmavých vlasech,
tichý zasněžený posyp.
Na ztuhlých rtech
bije jako vyděšený pták,
puls tiché země.
Přes němé tváře
kyvadlo věčnosti...
Jsem unavený. A jsem ztracen
v samotě měsíčních polí.
Chtěl bych jen trochu něhy!
Chtěl bych teplé sluneční paprsky!
Kráčím po neviditelné cestě.
Přes nespavost, spacích bylin,
tkám pavoučí síť,
ve světě mrtvých a živých.
Nesu ve dvou unavených rukou
bolest a radost, sny a realitu.
Kolik z nich - na cestě padlo -
proměněno v šedý prach!
Budu se modlit, tiše si povzdechnu.
Můj povzdech je pták v rukou osudu.
Bůh uslyší můj vzdech,
na obloze - jako slza, modrá!
Kráčím po neviditelné cestě.
Svítání se vznáší v mlze.
Pod pichlavou zimní trávou,
květy petrklíče...
Krásná báseň, i když smutná.
Podávám Ti Honzi v dlaních teplo slunečních paparsků a PPÚ...
22.03.2024 23:26:41 | Jarunka