Neznámá
Proč píšete smutně?
To život, chlapče.
Zakryla si obličej
do výkresu slz
a mráz projel jí skrz.
Rozklepala se.
Dvě slova
stála na ubruse
v nerozdýchané řase.
Láska odešla.
Slabikovala
stroze.
Pak i ona ztratila se v mlze.
Kdo ji najde?
Kdo ji zná?
Ať vítr milého
k ní zafouká.
La a la.
Chlapec našel v kaluži báseň
z rozpadlého sebevědomí.
To jsou slzy
a ona je psát umí.
Vzpomněl si na trs útržků
slov z rozpadlé nicoty
nerozčesaných vlasů.
Proč ona tak hodná
a tiše trpí?
I on recituje
a soucítí s cizí duší.
Kompars neslyší lidé hluší.
To z dálky objal její
poetickou duši.
I kdyby jsi napsala veršů milióny.
Zatím se blížíš k tři tisícům
budu je číst z Tvých
bujných úst.
Slovo má sílu
a láska je čistý vzruch.
Emoce přes čáru
a kliky háky bez profesionálů.
A ticho hladí líce,
když najdou se spojené ruce.
Ať žijí emoce.
A z lásky není jen přestupní stanice.
17.04. 2024
Přečteno 115x
Tipy 42
Poslední tipující: jort1, Jan Kacíř, enigman, Misha, Chane, Anfádis, Sonador, Niška, Vivien, fisus, ...
Komentáře (6)
Komentujících (4)