Ptáci kde jste?
Proč neslyším váš zpěv?
Cožpak jste odlétli do teplých krajin?
Zbyl tu jen smutek a hněv.
Hněv na život trpký.
Jako špatné víno.
Ležím tu sám, třesu se zimou
odplouvá duše schvácená kocovinou
z opilosti stáří.
Prázdné tělo nehybně leží
okno je šedé, těžký to vzduch.
To kočí co vozí duše práskl do otěží.
Smuteční průvod jen hejno much.
Už sune se kára na druhý břeh
z Bohem má lásko, prohnilý živote.
Brána na věčnost už otevřená
zástupy andělů zpívají chór.
Přijíždí vůz, duše tak bledá
vzdálený svět, nebeský klid.
Nechť jsem tu spokojen na vždy...
Jo to mě někdy napadá taková nálada, a vznikne tohle. Jo píší se nejlíp.
24.04.2024 22:09:03 | Paulín
Ty řádky mají sílu, dostal jsi do nich opravdu hodně, ráda jsem si tohle přečetla.
24.04.2024 22:06:16 | cappuccinogirl