Smutek se mě drží jako klíště,
nechci ronit slzy zbytečně
V duši sny jako paprsky svítí,
hledám cestu k vnitřní svobodě
V hrudi mi srdce těžce hoří,
občas se mi slzy do mých očí tlačí
Po mých tvářích se jedna za druhou kutálí,
v duši zpěv vzdáleného ptáka zazní
Smutek se v mém srdci usadil,
kdysi láska jako oheň hořela
Srdce mého manžela se v chladný kámen proměnilo,
během jediného okamžiku jako rybník zamrzlo
Srdce mé je láskou Tvou zbídačené,
Tvé věčné sliby teď prázdně znějí
V temnotě mé srdce tiše pláče,
když Tvá láska zmizela a tma se vynořila
Vzpomínky na lásku, co jednou plály,
táhnou se jako šedé stíny
V srdci jen tiché vzlyky zůstaly,
stíny minulosti se do mého života vtiskly