Smím psát?
Stála uplakaná
s papírem v ruce.
Hrbolky stínů
v rudé i černé.
Co je život?
Co je světlo
v kruhu?
Zatím potkala
jenom mlhu.
Paní nepište smutně.
Promiňte, mladý čtenáři.
Já mám místo veršů vodu.
Ať jsi šťastný,
já už nemohu.
S tím posledním veršem
u skal nad propastí dožiju.
Co je budoucnost?
Slzy.
Co je přítomnost?
Další smutek.
Jsem realista
a nemám klíč z pohádek.
Napište něco o květech léta.
Prosím.
To nejde.
Vidím mlžný opar beznaděje.
Bude pršet, utíkej.
Mně pár kapek nezabije.
A což,
budu psát báchorky o lásce
a v rohu brečet.
Jsi mladý,
věř, že ty dokážeš.
Já už ne.
A poslední slib.
Přijdeš mi jednou na hřbitov?
Pod náhrobním kamenem
bude žít báseň.
Je to jediné,
co sípe a kvete.
A proč nepřijde někdo jiný?
On není.
Vždyť jste pro mě mezníkem literatury.
Já jsem prach
a mám svoje viny.
Krev žije v pramen skromný.
Bude čísti i nebe mé básně?
Já nevím.
Přečteno 127x
Tipy 30
Poslední tipující: Misha, IronDodo, Marťas9, Anfádis, Jiří I.Zahradník, Pacik, Chane, Kan, zase já, Tomcat, ...
Komentáře (8)
Komentujících (5)