Chodím tmou
a hledám kapku světla.
Nohy se lámou,
chci zas cítit vůni tepla.
Myšlenky mě žerou,
začínám šílet zlehka.
Už naději mi vzaly celou,
po tváři teče slz řeka.
Kde štěstí své naleznu,
Jak duši svou zase zažehnu?
Tomu říkám život,
Chtít umlčet myšlenek šepot
Tomu říkám žití
Nesnesitelná těžkost bytí.