Jako dveře kostelů
mé tajemství uzamčené na deset západů.
A v chladných studených zdí
těch mohutných chrámů
čekám na den pravdy,
na den kdy slunce vyjde
hned jak se rozední.
V reliéfech sloupů stálých
mohutné ticho sálem zní.
My před branami pravdy stáli
strachem přikovaní k matce Zemi
pak neskutečně mnoho dní.
Hučení v uších, a prosby Boží
my potichu si šeptali.
Odpusť mi Bože, odpusť
má duše cloumaná vichrem není tak pevná
tak jistá jako skála.
Otevři nebe dobrý Bože
já vstoupím do chrámů věčnosti.
Pokleknu v sále před oltářem
s mou neskutečnou vděčností.
Odhrnu závoj zapomnění
vzpomenu hříchy minulé.
Po sté snad přijmu rozhřešení
za činy dávno strnulé.
Omšelé staré zdi chrámů lapají po dechu.
Po dechu laskavosti, dobroty a víry.
A já tu s nimi stojím také.
Společně lapáme po dechu laskavosti
dobroty a víry.
Stále na věky věků.
Hodně líbí.
11.06.2024 20:21:45 | mkinka
Naše skutky, za mnoho let, vzpomínky, co bylo, prohřešky, bloudění, lži, neochota, vše v nás, prosíme za odpuštění. Aby jsme mohli jít dál svou cestou životní. Každý si najde svůj díl viny. Jsem rád za chválu, i této zpovědi. V kostelech si každý najde v nitru své chyby i slabosti.
11.06.2024 20:38:58 | Paulín